De juiste koekenpan kiezen voor uw inductiekookplaat kan moeilijk zijn . Het is belangrijk om te weten welke soorten pannen je hebt en welke het beste zijn voor inductie. Antiaanbaklaag pannen zijn het beste voor dagelijks gebruik, terwijl roestvrijstalen pannen het beste zijn om voedsel dicht te schroeien. Gietijzeren pannen zijn ook ideaal voor inductiekookplaten , omdat ze de warmte beter vasthouden en gelijkmatig worden verwarmd het hele oppervlak. Bij het kiezen van een koekenpan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de pan compatibel is met je kookplaat. Deze vind je op de bodem van de pan of op de verpakking. Een andere optie is om een professional te raadplegen die al de juiste pan voor u heeft geselecteerd.

Verschillen, voor – en nadelen van inductie koekenpannen

Inductiekookplaten zijn populair geworden in de afgelopen jaren als efficiënte en prettige kookoptie . Het kiezen van de juiste pan voor je inductiekookplaat kan echter lastig zijn. Er zijn verschillend soorten pannen op de markt voor een inductiekookplaat , waaronder gietijzeren-, RVS en aluminium koekenpannen, elk met hun eigen voor- en nadelen. In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van elk type koekenpan.

Aluminium:

Aluminium koekenpannen zijn een populaire keuze vanwege hun betaalbaarheid, lichtgewicht constructie en uitstekende thermische geleidbaarheid. Aluminium pannen hebben echter hun eigen voor- en nadelen die het overwegen waard zijn. Hoewel het licht is en snel opwarmt, kan het gemakkelijk krassen en kromtrekken. Bovendien koelt het direct af nadat de ingrediënten zijn toegevoegd.

RVS

Roestvrijstalen koekenpannen zijn populair bij huiskoks en restaurantchefs. Het is duurzaam, geleidt de warmte gelijkmatig en roest of corrodeert niet. Roestvrijstalen pannen zijn echter moeilijk schoon te maken en hebben mogelijk meer olie nodig dan andere materialen voorkom kleven. Het kan ook duur zijn in vergelijking met andere soorten pannen.

Gietijzeren 

Gietijzeren koekenpannen zijn in veel huizen favoriet. Het staat bekend om zijn duurzaamheid en warmtebehoud . Hoewel gietijzeren koekenpannen veel voordelen hebben, hebben ze ook potentiële nadelen om rekening mee te houden , zoals extra gewicht en risico op roest. Om te voorkomen dat de pan gaat roesten, dient u deze goed te onderhouden en niet te plaatsen in de vaatwasser (tenzij het geëmailleerd is).

Conclusie

Met zoveel opties kan het moeilijk zijn om een inductie koekenpan te kiezen. Dit kan echter eenvoudig worden gedaan als u rekening houdt met enkele aspecten. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat de bodem van de pan vlak is en dat de pan is geschikt is zijn inductie. Dit staat vaak op de bodem van de pan of op de verpakking aangegeven. Er zijn pannen van aluminium, rvs en gietijzer, elk met hun eigen sterke en zwakke punten. Welke het beste bij u past, hangt af van wat belangrijk voor u is. Toch nog twijfels? Kies dan een koekenpan die geselecteerd is door een professional.